Skip to Content

openklasdag in L1 A en B

 

Op woensdag 4  oktober was het openklasdag.  Wat waren we blij dat er zoveel mama’s, papa’s en grootouders op bezoek kwamen.  Het was best wel druk in ons klasje, maar ook héél gezellig.

 

We toonden eerst wat we al allemaal geleerd hebben in onze rekenlessen. We werkten met het rekenvertelboek van Wibbel, met getallen en getallenlijn, met getalbeelden, met de  weegschaal en onze fruitpotjes, met flesjes, met ‘patronen’ navolgen (ouders mochten ook meedoen, en ja hoor … ze deden enthousiast mee,  geweldig ).

 

Na de rekenles lieten we zien wat we al allemaal kunnen lezen.  We werkten met ons taalvertelboek, met onze woord- en letterkaartjes die in de buidel staken van onze klaspop  ‘Hup’, met onze letterschuif, met ons leesboek (getoond op het digitaalbord, zo konden de ouders goed meevolgen).   Hardop lezen doen we trouwens vaak klassikaal of in groepjes .  Zo doen we al wat mee met het leestraject.  We kijken en lezen ook vaak op de mat, gezellig bij elkaar, nadien mogen alle kinderen dan vertellen over hun gekozen boekje.

 

We zongen en dansten ook nog over ‘de droomboom’ en tot slot droegen we ook nog een versje voor.

 

Dan konden we genieten van een heerlijk bekertje fris en gezond water en gingen we met ons fruitdoosje naar de speelplaats (eerst langs de toiletjes passeren).

 

 

We waren echt tevreden dat er zoveel belangstelling voor ons was.  Daarom zeggen wij nu nog eens: dankjewel allemaal, het was zo fijn dat jullie naar ons klasje kwamen!  Nu hebben jullie ons echt bezig gezien met heel wat materiaal.  Net als onze juf zijn jullie vast en zeker heel fier op ons.

 

Dikke zoenen van al jullie kapoenen uit het eerste leerjaar!   Ook lieve groetjes van juf Marleen en meester Wim